MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-01T04:54:12Z
I am attempting to get YAF and Umbraco to work together. I followed http://dawoe.blogspot.co...nother-forum-193rc2.html  to the best of my ability but much of this tutorial is out of date. I can't seem to get the forum's database to initialize. This is the error that I am getting:

Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information. 
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. 

Exception Details: System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.

Source Error: 


Line 23:     <img src="~/yaf/images/YAFLogo.jpg" runat="server" alt="YetAnotherForum" id="imgBanner" /><br/>    
Line 24:     <form id="form1" runat="server" enctype="multipart/form-data">
Line 25:         <YAF:Forum runat="server" ID="yafForum" />
Line 26:     </form>
Line 27: </body>
 

Source File: c:\HostingSpaces\SirianConsortium\sirianconsortium.com\wwwroot\YAF\default.aspx    Line: 25 

Stack Trace: 


[ReflectionTypeLoadException: Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.]
   System.Reflection.RuntimeModule.GetTypes(RuntimeModule module) +0
   YAF.Modules.YafModuleManager`1.FindModules(IList assemblies, String moduleNamespace, String moduleBaseInterface) +334
   YAF.Modules.YafBaseModuleManager..ctor() +245

[TargetInvocationException: Exception has been thrown by the target of an invocation.]
   System.RuntimeTypeHandle.CreateInstance(RuntimeType type, Boolean publicOnly, Boolean noCheck, Boolean& canBeCached, RuntimeMethodHandleInternal& ctor, Boolean& bNeedSecurityCheck) +0
   System.RuntimeType.CreateInstanceSlow(Boolean publicOnly, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache) +117
   System.RuntimeType.CreateInstanceDefaultCtor(Boolean publicOnly, Boolean skipVisibilityChecks, Boolean skipCheckThis, Boolean fillCache) +247
   System.Activator.CreateInstance(Type type, Boolean nonPublic) +106
   YAF.Classes.Pattern.SingleClassInstanceFactory.GetInstance() +142
   YAF.Forum..ctor() +373
   ASP.yaf_default_aspx.__BuildControlyafForum() in c:\HostingSpaces\SirianConsortium\sirianconsortium.com\wwwroot\YAF\default.aspx:25
   ASP.yaf_default_aspx.__BuildControlform1() in c:\HostingSpaces\SirianConsortium\sirianconsortium.com\wwwroot\YAF\default.aspx:24
   ASP.yaf_default_aspx.__BuildControlTree(yaf_default_aspx __ctrl) in c:\HostingSpaces\SirianConsortium\sirianconsortium.com\wwwroot\YAF\default.aspx:1
   ASP.yaf_default_aspx.FrameworkInitialize() in c:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\b0bbff07\f9be99f5\App_Web_default.aspx.2d14bb1f.0v1zbwrd.0.cs:0
   System.Web.UI.Page.ProcessRequest(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +72
   System.Web.UI.Page.ProcessRequest() +119
   System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context) +167
   ASP.yaf_default_aspx.ProcessRequest(HttpContext context) in c:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\Temporary ASP.NET Files\root\b0bbff07\f9be99f5\App_Web_default.aspx.2d14bb1f.0v1zbwrd.0.cs:0
   System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +597
   System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +266

 

Sponsor
Jaben
  •  Jaben
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
2010-08-02T00:43:16Z
I think you have permission issues with your YAF modules. Nothing is loading properly.
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-02T01:28:22Z
Here is my Web.config file if it helps http://stackoverflow.com.../3383595/umbraco-and-yaf .

The rest of my site is loading fine, just not the /yaf portion. What permissions should I change?
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-02T06:21:19Z
Ok. I re-compiled the system into .net 4.0 as suggested by someone on StackOverflow as umbraco is .net 4.0. This generates a whole new error:
Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Reflection.ReflectionTypeLoadException: Unable to load one or more of the requested types. Retrieve the LoaderExceptions property for more information.

Source Error:


Line 320: foreach (Module module in assembly.GetModules())
Line 321: {
Line 322: var types = module.GetTypes().ToList();
Line 323:
Line 324: foreach (Type modClass in types.Where(t => t.Namespace != null && t.Namespace.Equals(moduleNamespace)))


Source File: D:\Projects\YAF-v1.9.4-FINAL-SRC\YAF.Classes\YAF.Classes.Core\YafModuleManager.cs Line: 322

Stack Trace:
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-02T16:53:11Z
Someone on the Umbraco Forums said this http://our.umbraco.org/f...and-YAF?p=0#comment41284 :
Hi,

I'm stuck with the same error trying to combine Umbraco 4.5.1 and YAF.Net 1.9.4

I analyzed the stack trace and it seems the problem is located in the YAF.Modules Namespace Function FindModules which loops through all assamblies and modules and returns a list of all types.

I don't think it's a problem with the database as the install function works fine and YAF can successfully connect to the database.

Still I'm not sure what causes the problem, I'm pretty new to umbraco and have done several projects with YAF.Net, but YAF.Net has changed a lot since the last version and I have still some issues getting used to the new structure.

Anybody has some pointers where to start from?

Greetz
tha_watcha
2010-08-02T17:13:53Z
Some dnn users have the same problem. Here is the solution thenerd discovered


Quote:

The thing that is failing: YAF.DLL. Why? Because it can't load the CookComputingXmlRPCV2 dll - version conflict. Why? Because when I compile the code as one large solution, the build properties for the cookcomputing project send it to ../bin - where the other projects send it to yetanotherforumDotNet/bin.



Basicly its an issue how all the sub dlls get compiled, iam still not sure whats the safest way is to compile all.
UserPostedImage
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-02T18:23:59Z
tha_watcha wrote:

Some dnn users have the same problem. Here is the solution thenerd discovered


Quote:

The thing that is failing: YAF.DLL. Why? Because it can't load the CookComputingXmlRPCV2 dll - version conflict. Why? Because when I compile the code as one large solution, the build properties for the cookcomputing project send it to ../bin - where the other projects send it to yetanotherforumDotNet/bin.



Basicly its an issue how all the sub dlls get compiled, iam still not sure whats the safest way is to compile all.


Do you know a work around?
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-03T04:47:47Z
I was able to get it to work by replacing the dll but thats breaks the umbraco admin section. Not sure how to move forward
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-03T18:23:36Z
I almost have everything working thanks to a member of the Umbraco Forums at http://our.umbraco.org/f...1233-Umbraco-and-YAF?p=2  . DNA.dll is causings some issues when I embed the site into a CWS template.

Server Error in '/' Application.


Object reference not set to an instance of an object.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:


[NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
DNA.UI.ClientScriptManager.RegisterScriptsOnPagePreRenderComplete(Object sender, EventArgs e) +379
System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e) +0
System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +4526


Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.0.30319.1
MJCS
  •  MJCS
  • 64.4% (Friendly)
  • YAF Lover Topic Starter
2010-08-03T21:15:24Z
I added <add name="YafRewrite" virtualUrl="forums.aspx(.*)" rewriteUrlParameter="ExcludeFromClientQueryString" destinationUrl="/yaf/default.aspx?$1" ignoreCase="true" /> to my config/UrlRewriting.config and it mostly works. My theme however is not copying over. Essently it is just redirecting to /yaf/

Does anyone know how I can get YAF to show in my theme?

About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button

Project Twitter Updates

Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved